آخرین مطالب

تولید شلوار زنانه، از آغاز تا انجام

تولید شلوار زنانه، از آغاز تا انجام

تولید شلوار زنانه، از آغاز تا انجام

تولید شلوار زنانه، از آغاز تا انجام

بخش زیادی از کمد لباس همه ما به شلوارهای مختلف با جنس ها و کاربردهای متفاوت اختصاص دارد. جالب است بدانید که در برخی کشورهای غربی شلوار فقط مخصوص مردان بوده است و تا اوایل قرن بیستم زنان حق پوشیدن شلوار را نداشته اند. قانون منع پوشیدن شلوار برای زنان ابتدا در سال ۱۸۰۰ میلادی در فرانسه به اجرا در آمد، اگر زنی اقدام به پوشیدن شلوار می‌کرد، به شدت مجازات می‌شد؛ ولی در سال ۲۰۰۳ میلادی این قانون لغو شد. با وجود این تاریخچه، امروز شلوار یکی از پرکاربردترین قطعه های لباس زنانه در جوامع مدرن است. راحتی، دوام، زیبایی، مرغوبیت پارچه، جذابیت مدل و قیمت از شاخص های انتخاب این لباس برای خانم ها است.

در تولید شلوار، باید به الگو و طرح محصول توجه داشت، پس از آن جنس پارچه را متناسب با الگو انتخاب کرد و بر اساس زمینه تولید، مواد اولیه، خرج کار، تجهیزات، ماشین‌آلات، چیدمان دستگاه ها و شرایط مربوط به فروش و بازاریابی محصول را فراهم کرد. شلوارها در نمونه های ساده، زیپ دار، دکمه دار (دوختی، پرچی و غزنی) در جنس های مختلف تولید می شوند. همچنین از مواردی مانند: چاپ، گلدوزی، لیزر، سنگ شور و غیره برای تزیین آن ها استفاده می شود.

پارچه های مناسب برای دوخت شلوار زنانه

در انتخاب پارچه برای دوخت شلوار زنانه شاخص هایی مانند گرماژ، کشسانی، و ثبات رنگی و سایشی پارچه اهمیت اساسی دارند.

  • گرماژ پارچه

گرماژ پارچه هایی که برای شلوار زنانه استفاده می شود، معمولا پایین تر از پارچه های شلوار مردانه است. به طور مثال، گرماژ پارچه کتان و جینی که برای شلوار مردانه استفاده می شود، از ۴۰۰ به بالا است ولی گرماژ این پارچه ها در شلوار زنانه ۲۵۰، ۲۸۰ و نهایتا تا ۳۰۰  گرم است. هر چه گرم پارچه پایین تر باشد، پارچه نازک تر می شود. معمولا گرماژ شلوارهای پاییزی به ۳۰۰ تا ۳۲۰ گرم می رسد، ولی هیچ پارچه تابستانی نداریم که گرماژ آن از ۲۸۰ بالاتر باشد.

  • کشسانی پارچه

اکثر پارچه هایی که برای شلوار مردانه استفاده می شود را می توان برای زنانه نیز استفاده کرد، اما تفاوتی که پارچه شلوار زنانه با مردانه دارد در کشسانی پارچه است. پارچه های زنانه نسبت به مردانه، کشسانی بیشتری دارند. علت به کارگیری پارچه های کشسان در شلوار زنانه این است که سایز اکثر خانم های ایرانی در قسمت دور باسن و گودی کمر، با سایزبندی استاندارد تفاوت دارد. اگر بخواهیم شلوار به خوبی روی کمر و باسن بنشیند، باید از پارچه های کشسان استفاده کنیم. به طور کلی اگر پارچه کمی کش داشته باشد، بسیار بهتر است.

برای افراد خیلی چاق اگر بخواهند شلواری شکیل داشته باشند، باید حتما از پارچه­ کشسان، استفاده کنند. کلا پارچه هایی که از سمت پود کمی کش داشته باشند بسیار مناسب شلوار زنانه هستند: مثل بنگال، جین طرح لی و انواع کرپ.

معمولا پارچه هایی با کشسانی زیاد، قوام کمی دارند و نازک هستند. با این پارچه ها نمی شود شلوار زنانه کمردار تولید کرد و معمولا کمر کش هستند؛ مثل شلوارهای ریون.

انواع و کاربردهای پارچه هایی که در شلوار زنانه استفاده می شوند

  • پارچه های مناسب برای شلوار زنانه، باید کمی ریزش داشته باشد.
  • پارچه مرویجت: در گذشته این نوع پارچه با گرماژ بالا و رنگ مشکی برای کارهای زمستانی بسیار استفاده می شد.
  • پارچه کتان و جین: پارچه هایی مثل کتان و جین، دوام بیشتری دارند. کشسانی پارچه کتان در عرض آن است.

women skinny jeans

  • پارچه گاباردین: در دسته پارچه های کرپ قرار می گیرد، گرم بالای آن چون آهار بیشتری دارد به اسم ترک نیز شناخته می شود. گاباردین چند نوع دارد: کجراه و صابونی که در اصطلاح به آن کریستال می گویند. این پارچه خاصیت کشسانی ندارد و بیشتر در شلوار زنانه رسمی و اداری استفاده می شود.

gabardian trousers

  • پارچه نیل: نیل از پارچه های دیگری است که در شلوار زنانه به کار می رود. معمولا نیل هایی که استفاده می شوند، مارک سایبر و زاک دارند. کشسانی پارچه های نیل در طول پارچه است. پارچه نیل به پارچه هایی اطلاق می شود که رنگ آن ها خام است؛ یعنی پارچه شسته نشده و وقتی به پارچه دست بزنید، رنگ زیادی می دهد. این پارچه ها باید سنگ شور شوند. خوبی این پارچه ها این است که شسته می شوند. به طور مثال شلواری از جنس نیل سورمه ای را در نظر بگیرید. اگر پشت پارچه سیاه باشد، پس از شست و شو معمولا رنگ های آبی تیره از آن در می آید. هر چه مقدار موادی که برای شست و شو استفاده می شود که معمولا آب ژاول و سود است، بیشتر باشد، رنگ پارچه روشن تر می شود. نیل های پشت سفید به آبی پر رنگ، آبی کم رنگ و آبی آسمانی تبدیل می شوند؛ حتی می توان آن ها را به رنگ سفید نیز در آورد. نیل هایی که پشت آن ها رنگی یا مشکی است، نهایت تغییر رنگی که می کنند این است که به شکل آبی پر رنگ در می آیند (بسته به محلولی که استفاده می شود، از بنفش پررنگ تا آبی پررنگ می توان این رنگ ها را در آورد).

women trousers

  • پارچه بنگالی: کشسانی این پارچه ها در طول پارچه است، نه در عرض آن. پارچه های بنگالی حدود ۶ سال است که در بازار شلوار زنانه موجود هستند.

women trousers

  • پارچه های دیور و دورس: سری پارچه هایی که برای شلوارهای اسلش بکار می روند معمولا جنس دیور و دورس هستند. دیور و دورس پارچه هایی کشسان و پر کاربرد هستند. پارچه دورس، نوعی پارچه‌ است که با الیاف پنبه بافته می‌شود و نسبت به دیگر پارچه‌ های نخی ضخیم‌ تر و مقاوم‌ تر، و دارای انواع دو نخ و سه نخ است که از آن برای دوخت البسه گرم کن ورزشی استفاده می‌ کنند. پارچه دیور با دستگاه های گرد بافت، بافته می شود.

women trousers

  • پارچه لک: پارچه دیگری به اسم لک وجود دارد که در بازار به سوارکاری نیز شناخته می شود. این کار مدتی به شدت در بازار بورس بود و فروش فوق العاده ای داشت اما امروزه فروش چندانی ندارد. در حال حاضر از لک به خاطر کشسانی زیاد، قوام و رنگ آن بیشتر در کارهای بازاری استفاده می شود.
  • پارچه تیار: دو نوع دارد، تیار کجراه و پاناما یا پادینا. گرماژ تیار کجراه بالا است و در دسته پارچه های زمستانی قرار می گیرد. تیار پاناما یا پادینا، به هیچ عنوان کشسان نیست و جزو کارهای نخی محسوب می شود و بسیار سبک و راحت است. این پارچه بیشتر برای کارهای تابستانه و بهاره استفاده می شود. از این پارچه مانتو نیز تهیه می شود.
  • مخمل: از پارچه های مشتری پسند و بازار پسند است که چند نوع دارد: کبریتی که معمولا نازک است و کشسانی زیادی دارد و برای کارهای ساپورتی می توان از آن ها استفاده کرد. دیگری مخمل کوبیده است که می توان آن را به شکل جین تولید کرد. گرماژ آن بالا و بسیار گرم است و برای شلوار زنانه زمستانی استفاده می شود.

velvet trousers

  • پارچه پنبه ای: این نوع پارچه برای شلوار زنانه غیررسمی بسیار مناسب و محبوب است.

cotton trousers

  • پارچه گردبافت: این نوع پارچه، انتخاب خوبی برای شلوارهای مخصوص محیط کاری است.
  • پارچه لینن: این پارچه از نخ طبیعی درست می شود و محکم تر، سفت تر و پرجلوه تر از پارچه پنبه ای است. پارچه لینن به آسانی چروک می شود و به نگهداری بیشتری نسبت به پارچه پنبه ای احتیاج دارد. لینن، پارچه کلاسیکی برای شلوار زنانه تابستانی است.

linen trousers

  • پارچه های نایلون، اکریلیک، پلی استر و ریون: این پارچه ها مصنوعی هستند، راحت تر تمیز می شوند، اما دوام و ظاهر پارچه های پشمی و پنبه ای را ندارند. در بافت این پارچه ها معمولا از الیاف طبیعی نیز استفاده می شود تا کیفیت بهتری داشته باشند. این پارچه های مصنوعی معمولا در شلوارهای مخصوص محیط کار استفاده می شوند.

nylon trousers

  • پارچه ابریشمی: بهترین پارچه طبیعی است و هیچ پارچه ای درخشندگی، مقاومت و دوام پارچه ابریشمی را ندارد. ابریشم از سایر پارچه ها گران تر و نگهداری آن دشوارتر است. ابریشم برای لوکس ترین شلوارهای زنانه به کار می رود.

silk trousers

  • پارچه اسپاندکس: اسپاندکس، پارچه ای کشسان است و اغلب در ترکیب پارچه ها برای ایجاد کشسانی به کار می رود. از اسپاندکس در جین های کشی و شلوارهایی مثل شلوار یوگا استفاده می شود. لاکرا یکی از نام های تجاری اسپاندکس است.

spandex trousers

wool trousers

  • پارچه های آهاردار: معمولا برای شلوار مردانه استفاده می شود. پارچه های آهاردار برای شلوار زنانه مناسب نیستند.

به طور کلی، پارچه های مناسب برای شلوارهای اسپرت، کتان، کتان کش و لینن هستند. برای شلوارهای راحتی، معمولا از مخمل ساده، تریکو و لینن های لطیف استفاده می­ شود. برای شلوارهای کلاسیک، پارچه های فاستونی، کرپ و گاباردین بسیار مناسب هستند. برای شلوارهای مخصوص مهمانی، در برخی موارد از تافته و یا ساتن امریکایی استفاده می شود.

تجهیزات مورد نیاز برای تولید شلوار زنانه

انتخاب نوع تجهیزات بر اساس مدل مورد نظر و تیراژ تولید است. در تیراژهای بالا برای بهبود کیفیت، افزایش سرعت و همچنین تنوع مدل های ارایه شده در تولید محصول، تجهیزات تولید باید کامل باشد تا هم هزینه‌ های تولید کم شود و هم کیفیت محصول بالا رود تا بتواند در بازار رقابتی قابل عرضه باشد.

در تیراژهای کم و متوسط، تجهیزات اصلی و ماشین آلات محدودی به کار می روند. جالب است بدانید که برای تکمیل فرآیند تولید، مواردی که مورد نیاز است به مراکز خدماتی دیگر سپرده می شود.

در نمای کلی، تجهیزات یک کارخانه تولید شلوار، شامل بخش های زیر می شود:

  • سیستم سخت افزاری و نرم افزاری مربوط به طراحی لباس و رسم الگو؛
  • تجهیزات برش پارچه؛
  • ماشین آلات دوخت و دوز؛
  • تکمیل کننده ها (چاپ، گلدوزی، لیزر و غیره)؛
  • سیستم های بخار، اتوکاری و پرس؛
  • دستگاه های بسته بندی.

در تولیدی هایی با میزان تولید کمتر، تجهیزات شامل موارد زیر می شود:

  • تجهیزات برش پارچه؛
  • تجهیزات دوخت و دوز؛
  • سیستم های بخار و اتوکاری؛
  • تجهیزات تکمیل کننده.

این تولیدی ها برای موارد دیگر می توانند به مراکز خدماتی مراجعه کنند.

تجهیزات مورد نیاز برای تولیدی های بزرگ

تجهیزات مورد نیاز برای تولیدی های بزرگ
۱ سیستم های سخت افزاری و

نرم افزاری مربوط به

طراحی لباس و رسم الگو

نرم افزار طراحی لباس، نرم افزار رسم، سایزبندی و چیدمان الگو، دیجیتایزر یا فتودیجیتایزر، پلاتر یا کاتر پلاتر.
۲ تجهیزات برش پارچه طاقه باز کن، طاقه پهن کن، دستگاه برش اتوماتیک و دستگاه لیزری.
۳ ماشین آلات دوخت و دوز راسته دوز اتوماتیک، درز بغل دوز اتوماتیک، پل دوز اتوماتیک، فیلتو دوز اتوماتیک (جهت دوخت جیب فیلتو)، جیب پشت دوز اتوماتیک (جهت دوخت جیب بیرونی جین و کتان)، کمرکش اتوماتیک، ساسون دوز اتوماتیک (جهت دوخت شلوار پارچه ای)، دوخت اتوماتیک جلوی فاق (مخصوص کتان و جین)، زیپ دوز اتوماتیک (جهت دوخت شلوار پارچه ای)، نمادوز لبه جیب اتوماتیک (مخصوص شلوار پارچه ای)، زیپ دوز اتوماتیک (مخصوص شلوار پارچه ای زنانه)، دوخت اتوماتیک جلو فاق (مخصوص شلوار پارچه ای)، دوخت زیپ فیلتو اتوماتیک (جهت شلوار پارچه ای و کتان )، دمپادوز اتوماتیک، سه سوزن اتوماتیک، توجیب دوز اتوماتیک، مادگی چشمی اتوماتیک، دکمه دوز اتوماتیک، پس دوز اتوماتیک پُل و الیک کامپیوتری.
۴ تکمیل کننده ها دستگاه مروارید زن، دستگاه نگین زن، گلدوزی تمام اتوماتیک، دستگاه پانچ دکمه، دستگاه غزن زن (نری و مادگی)، دستگاه حک لیزری، دستگاه چاپ و دستگاه چاپ اتیکت
۵ سیستم های بخار و اتوکاری و پرس ژنراتور بخار، میز اتو اتمام کار شلوار، درز باز کن، پرس اتوماتیک دو لگ شلوار

تجهیزات مورد نیاز برای تولیدی های کوچک

در تولیدی های کوچکتر نوع تجهیزات به کار رفته متفاوت است. این نوع تجهیزات بسته به نوع مدیریت زمان و کیفیت می تواند شامل ماشین آلات اتوماتیک (کامپیوتری) و مکانیکی شود که در جدول زیر به آن ها می پردازیم:

 

تجهیزات مورد نیاز برای تولیدی های کوچک
۱ ابزار میز برشی که سه قد باشد. تقریبا حدود سه قد شلوار (۳ متر) باید روی آن پهن شود. عرض آن هم حدود سه متر و نیم باشد.
طاقه بُر، قیچی عمود بُر و گرد بُر. قیچی برش از ۵ تا ۱۲ اینچ، بسته به تعداد کار.
الگو: هر الگو با توجه به قوام، استقامت، گرم و کشسانی پارچه، متفاوت است. مثلا الگوی سایز ۴۴ کار لی را نمی توان روی سایز ۴۴ کار کتان انداخت، یا ۴۴ کتان را روی کار لک انداخت. هر پارچه الگوی مخصوص به خودش را نیاز دارد.
۲ چرخ های خیاطی راسته دوز: بیشتر برای کارهای روکاری و درزبندی استفاده می شود.
چرخ چهار نخ: بیشتر برای کارهای کش، مخصوصا شلوارهایی که کمر آن ها نیز کش است.
چرخ پنج نخ: برای درزگیری استفاده می شود.
چرخ میان دوز: برای کارهای کش استفاده می شود. اگر بخواهیم روکاری ها و دوخت آن را با چرخ معمولی راسته دوز بزنیم، کار وقتی کش بیاید، دوخت ها پاره می شود، برای همین از میان دوز استفاده می شود. میان دوز از رو، دوخت ثابت می زند اما زیر کار را با نخ تری ویرا می دوزد. نخ تری ویرا کش پارچه را کنترل می کند و نمی گذارد که دوخت ها پاره شوند.
چرخ کمرکش: این چرخ برای شلوارهای جین و کتان لازم است. توسط این چرخ، فولدر بسته می شود و کمر را می توانیم با آن بکشیم.
چرخ سه سوزن، سه قلاب: این چرخ برای دسته کارهای جین است. روی این چرخ سه سوزن بسته می شود و سه قلاب متحرک نیز در پایین دارد؛ از رو، دوخت ثابت و از زیر زنجیره می زند. چون معمولا کارهای کتان و جین با نخ های مخصوص دوخته می شوند، برای آن ها نمی شود از چرخ معمولی راسته دوز استفاده کرد و باید چرخ های مخصوص خود آن ها را به کار برد.

 

چرخ پس دوز: برای پارچه های کریستال و گاباردین که حالت رسمی دارد و کشسان نیست و برای دوخت دم پا استفاده می شود. این چرخ، دوخت را از زیر به صورت مخفی می زند.
پل دوز، الیک، سه سوزن یا دو سوزن کابویی، دکمه دوز  و مادگی (جادکمه)
۳ نخ ها نخ تری ویرا: برای پنج نخ، سردوز و میان دوز استفاده می شود.
نخ پلی استر معمولی.
نخ پلی استر  چهل: برای پارچه بنگال.
نخ پلی استر  بیست: از نخ چهل ضخامت و استقامت بیشتری دارد و برای کارهای بنگال و نیل استفاده می شود.
نخ گریو ترک: حالت پلاستیکی دارد، خیلی محکم است، حالت نخ تسبیح دارد و در کارهای جین استفاده می شود. این نوع نخ سایزهای مختلفی دارد: ۲۰، ۲۵، ۳۰، ۳۵ و۴۰، هر چه عدد بالاتر برود، نخ ظریف تر می شود و هر چه عدد پایین تر باشد، ضخامت آن بیشتر می شود. معمولا در شلوارهای زنانه از نخ گریو ۳۰ و ۳۵ استفاده می شود.
۴ انواع سوزن برای تولید کارهای کتان و لی باید از چرخ هایی استفاده شود که قابلیت استفاده از سوزن ۲۰ به بالا را داشته باشد.
حداقل سایز سوزن ۱۸ است که با توجه به ضخامت پارچه تا ۲۰ و ۲۲ هم می رسد.
عدد سوزن هایی که برای کارهای نازک تر استفاده می شود، معمولا پایین تر است.
برای دوخت پارچه دیور، سوزن ۱۴ لازم است.
پارچه لک حتما باید با سوزن ۱۲ دوخته شود، چون حالت کشسانی دارد و اگر با سوزن درشت آن را بدوزید، حتما کوک، ول می شود. در نتیجه باید از سوزن خیلی ریز استفاده کنید. در عین حال باید کار پیش بر و تنظیمات چرخ نیز دستکاری و کشش چرخ تنظیم شود.
۵ سیستم های بخار و اتو کاری میز مکش، ژنراتور بخار یا اتوی مخزن دار

مراحل پس از دوخت شلوار زنانه

بعد از مرحله دوخت، کار باید آماده بازار شود. روند این مرحله به جنس پارچه بستگی دارد. اگر شلوار تولید شده، نیاز به شست و شو داشته باشد، مثل کارهای جین، کتان و نیل، به سنگ شویی فرستاده و با مواد شسته می شود. معمولا موادی که برای شست و شو به کار می رود، آب ژوال، پرمنگنات و سود است. پرمنگنات برای ایجاد سایه استفاده می شود و پتاس خنثی کننده مواد دیگر است. وقتی رنگ پارچه نیل و جین را در می آورند، از پتاس برای تثبیت رنگ استفاده می کنند.

بعد از شسته شدن، کار وارد مرحله پرچ می شود. در صورت نیاز منگنه یا دکمه می خورد و اتو می شود.

بعد از اتمام مراحل خدماتی کار، مرحله بسته بندی آغاز می شود. اگر کار لی یا کتان باشد، الیک دوز مورد نیاز است و کار باید الیک بخورد؛ مخصوصا بست پل ها و سرجیب ها. سپس محصول مارک خورده، سلفون پیچی و جین بندی شده و آماده ورود به بازار می شود.

شلوارهایی که با پارچه های تیار، کریستال، گاباردین و بنگال دوخته می شوند، احتیاج به شست و شو ندارند و بعد از اتمام کار می توانید آن ها را پرچ، منگنه، دکمه و بعد اتو زده و بسته بندی کنید.

اگر بخواهید محصول شما در حد کیفیت درجه یک باشد، باید تمام شلوارها با یک آب و شوینده معمولی شسته شود و بعد از شستن حتما آنزیم بخورد. آنزیم (با نام سیلیکون) کار را براق می کند و آهار پارچه را را برمی گرداند. همچنین شلوار هنگام اتو خوردن، خیلی صاف، براق و یکدست می شود.

منبع:روچی

 

مطالب مشابه

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش